2011-04-15 17:09:20• hírek • Szatmár.ro

Beatles rajongók, figyelem!

Szombat este 20 órától az Északi Színház színpadán újra együtt a csapat. A fergeteges koncert hangulat felelősei: István István, Nagy Csongor-Zsolt, Péter Attila-Zsolt és Rappert Gábor. A koncertről Nagy Csongor-Zsoltot kérdeztük. Az interjút Kovács Eszter készítette.

Mikor volt az utolsó fellépésetek?

Utoljára valamikor november tájékán, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium gólyabálján zenéltünk. Igazából akkor nem egy teljes koncert változattal álltunk színpadra, csak pár dalt adtunk elő, főleg a pörgősebb, bulisabb dalokat.
Sokat beszélgettünk a csapat többi tagjával arról, hogy ez az egész Beatles dolog csak bizonyos generációkat mozgat meg, de ez akkor és ott megdőlni látszott, hiszen fiatal gimnazisták úgy buliztak velünk együtt, hogy azt öröm volt nézni.

November óta sok idő telt el...
Amikor bejöttünk az első próbákra, mindannyian attól tartottunk, hogy nagyon nehezen tudjuk majd újra összerakni a dalokat. De nem így lett! Annyira beült már a fejünkbe, úgy a hangszeren való játszás mint az éneklés, hogy már az első próbálkozásoknál szinte minden visszajött. Aztán csak álltunk ott, pislogtunk nagyokat és boldogan állapítottuk meg, hogy ez most bizony nemcsak, hogy szólt, de ráadásul még jól is szólt.

Miben különbözik a Beatles zenéje egy mai pop slágertől?

Nem egy sémára épült, mint sok más - akár mai - popzene. Nincs bajom ezzel a műfajal sem, sőt magam is hallgatom, de igazából a Beatles dalok különlegessége abban is rejlik, hogy ezek nem minta szerinti, toplistára készített dalok. Utólag persze mindegyik azzá lett az egész világon, de éppen eredetiségük miatt. Abszolút elfogadhatónak tartom, hogy ma már klasszikusokká vannak avatva, hiszen egyediségük és különleges beat- hangzásvilágukkal méltán kiérdemelték ezt a címet.


Nagy Csongor
Nagy Csongor



Hogyan tudnád megmagyarázni azt a bizonyos beat-életérzést?
Nem könnyű meghatároznom, de nekem a kép és a hang ellentét jelenti.  Pontosítok: a hatvanas-  hetvenes évek követelményei között ott volt a kötelező öltöny, a zakó, amitől mindenki olyan „jólfésült" fiú látszatát keltette. Ez volt a külsőség . De valahol legbelül, a lelkükben ott volt minden, ami lázadásnak számított abban a korban... Természetesen ez nem maradt mindig elrejtve, gonduljunk csak a hangos zenére, az üvöltésre, az őrjöngő lányok hadára...

A Beatles mellett, esetleg kedvet kaptatok más dalokhoz is?

Erről még nem beszéltünk, de azt gondolom, hogy egyenlőre megelégszünk ennyivel is, sőt... még mindig ugyanakkora örömöt okoz, ha Beatlest játszhatunk, mint a legelején. Szeretnénk továbbra is fellépésekre járni, és tervbe van véve, hogy megtanulunk még néhány dalt.  Már a mostani koncerten is hallhat a közönség újdonságokat.

Milyen lesz a koncert?

Remélhetőleg minden a terveink szerint fog alakulni. Azt szeretnénk, ha a közönség nagyon jól érezné magát, ha velünk együtt bulizna és énekelne.  Minden erőnkkel azon leszünk, hogy maradandó élményt nyújtsunk. A mai napig úgy izgulunk a fellépések előtt, mint a legelső alkalommal. Óriási kedvvel és örömmel fogunk zenélni, és bízom abban, hogy ez a közönségnek is át fog jönni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: